Internationale Taptoe België, de grootste Belgische indoor Taptoe.​

De organisatie van de Internationale Taptoe België gaat nog verder. Wij streven naar een Taptoe die een periode van vermaak geeft met uiteraard veel korpsmuziek, en waar zeker ook een stukje show element in de optredens zal verwerkt zijn. Hiermee willen we een nieuwe weg inslaan, maar voorop blijft staan dat het bezoek aan onze Taptoe een moment van feestelijk uitgaan zal zijn, en dit voor jong en oud.

Een unieke muzikale ervaring voor het hele gezin met meer dan 500 artiesten, spectaculaire choreografieën en onvergetelijke muzikale emoties.
De beste Showbands, Pipes & Drums, dansers en solisten uit de hele wereld nemen u mee op een special reis.
Elk jaar brengen we een andere, muzikaal gevarieerde voorstelling voor een breed publiek. Veel van onze deelnemers behoren tot de besten in de wereld en hebben al deelgenomen aan soortgelijke evenementen zoals o.a. de Edinburgh Tattoo.

De Internationale Taptoe België is tegenwoordig hèt erkende ‘TATTOO’-evenement in de BENELUX. Neem met ons deel en beleef een schouwspel om nooit te vergeten !

Geschiedenis

Waar en hoe is het ontstaan?

Oorspronkelijk was de ’taptoe’ een militair trommelsignaal, eventueel aangevuld met hoorn of trompet, om aan te geven dat soldaten uit de kroegen in de stad naar de kazernes moesten terugkeren en dat de kroegbazen ‘den tap toe’ moesten doen en geen bier meer mochten tappen. De tamboers trokken door de straten en gaven dit signaal vanaf 21.30 uur tot aan de avondklok van 22.00 uur.

Het taptoe-signaal is tegenwoordig nog een trompet-signaal waarmee een taptoe traditioneel wordt afgesloten. Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Nederland op 4 mei wordt om 20:00 uur met het taptoe-signaal het sein gegeven voor de twee minuten stilte.

De “Internationale Taptoe België” is in 8 jaar tijd uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste muziekshows en een begrip in de wereld van Internationale Muziek Festivals. Een bezoek aan één van onze shows is een totaalbeleving, iets waar u nog lang over zult napraten!

De “Internationale Taptoe België” belooft een geweldige editie te worden met muziek, zang en dans. Laat u positief verrassen door verbluffende solisten en niet alledaagse combinaties.

Old bugle call. 1871

Er zullen bands uit alle delen van de wereld optreden. Kosten noch moeite zijn bespaart om er een kwalitatief hoogwaardige show van te maken. Een show welke u zeker niet mag missen!

De show zal eindigen met een ‘big bang’: alle ruim 500 deelnemers zullen gezamenlijk de arena betreden en een spectaculaire afsluiting voor u verzorgen!. Letterlijk en figuurlijk zult u een vurig einde van de show beleven!

Heeft u zin in een onvergetelijke ervaring? Reserveer dan nu tickets voor één van onze shows. Wij verwelkomen u graag in Oostende of Lommel. Alle informatie over de kaartverkoop en speciale arrangementen vindt u terug op onze website www.taptoebelgie.be

Meer dan 500 deelnemers voor een decor van 25 meter breed en 14 meter hoog zullen zorgen voor een indrukwekkend geheel.

Zoals in de vorige edities zullen ook nu de ruim 100 muzikanten van “The Massed Pipes and Drums” en de dansers van het “ITB Scottisch Highland Dance Team” ervoor zorgen dat u zich even in de Schotse ‘Highlands’ waant.

Beste Taptoeliefhebber,

Het bestuur van de Internationale Taptoe België heeft de spijtige beslissing moeten nemen om de editie 2022 te LOMMEL te schrappen. De pandemie de afgelopen 2 jaar heeft er flink ingehakt waardoor de ticketverkoop erg is
teruggevallen. Tevens hebben enkele belangrijke sponsors zich teruggetrokken en kunnen we de editie te Lommel niet meer naar behoren organiseren.

De tickethouders ontvangen allemaal persoonlijk een email van ons.

Voor meer informatie kan u telefonisch terecht op het nummer +32 (0)470 08 79 29 (op
werkdagen tussen 10:00 en 18:00) of via mail op helpdesk@taptoebelgie.be.

Het Taptoe-team

=================ENGLISH======================

Dear visitor,

The Board of the International Tattoo Belgium had to take the regrettable decision to cancel the edition 2022 in Lommel.
The pandemic over the past 2 years has severely affected the ticket sales. Also, some important sponsors have withdrawn and we can no longer properly organize the edition in Lommel.

All the ticket owners will be informed by mail personally.
For more information you can contact +32 (0)470 08 79 29 (on workdays between 10:00 and
18:00) or send a mail to helpdesk@taptoebelgie.be.

The Taptoe-team