De kracht van ons evenement zit in de grote verscheidenheid aan bands die wij elk jaar samenbrengen. De ervaring van een scala aan kleuren en smaken uit verschillende culturen maakt de Internationale Taptoe Belgie uniek. We werken elk jaar erg hard om de beste bands van over de hele wereld bijeen te brengen en u te voorzien van een fantastische ervaring. Hier vindt u een kleine collectie van de bands en artiesten die wij de afgelopen jaren met veel trots hebben mogen ontvangen.

Bersagliere San Dona di Piava

 Italië

CURRICULA BERS.FAUSTO NIERO Fanfara-dirigent, dhr. Fausto Niero, werd geboren op 1976, 11 januari in San Donà di Piave, een klein stadje op ongeveer 30 km van Venetië. Op 12-jarige leeftijd benaderde hij zijn muziekstudies aan de muziekschool van de plaatselijke Bersaglieri’s band, in het bijzonder begon hij althoorn te spelen. Na enkele maanden trad hij toe tot de band als een van de jongste leerlingen. Van november 1996 tot oktober 1997 diende hij het Italiaanse leger in de Fanfara  Bersaglieri-band “ARIETE” bij het 11e regiment van Bersaglieri in Pordenone. In september / oktober 1997 nam hij deel aan de BALATON-missie op het NAVO-veld in Veszprem (Hongarije).Eenmaal ontslagen als korporaal keerde hij terug naar Bersaglieri’s band in San Donà di Piave, waar hijtenorhoorn begon te spelen, die hij tot en met december 2013 continu speelde. In januari 2014 werd hij banddirigent en dankzij zijn ervaring organiseerde en arrangeerde hij de band met de typische militaire structuur, waarbij hij zowel formele als muzikale aspecten verbeterde (in samenwerking met zijn vice-dirigent Bersagliere Andrea Mazzon).Van 2006 tot 2012 was hij ook verantwoordelijk voor de functie van voorzitter van de afdeling van deplaatselijke Bersaglieri. Hij was de organisator en planner van het 1e Italiaanse Festival “MILITAIRE TATTOO PIAVE 2018” tergelegenheid van de 66e Nationale Bersaglieri’s Rally.

STORIA FANFARA SAN DONA ‘DI PIAVEDe Fanfara Bersaglieri band van San Donà di Piave opgericht in 1966 als de muziekband van de lokaleBersaglieri’s sectie wordt nu nog steeds beschouwd als vertegenwoordiger van het historische veld van het gebied genaamd “Basso Piave”.Opgericht in 1986, sinds 2014, op1 januari, is de dirigent Bersagliere Fausto  Niero, voormalig lid van deFanfara-band “ARIETE” van het 11e Regiment van Bersaglieri. Tegenwoordig telt de band 35 muzikanten, waaronder Bersaglieri bij ontslag die het Italiaanse leger diende en eenvoudige muziek en geestenthousiastelingen van Bersaglieri. Naast de gebruikelijke wekelijkse muzikale repetities, is er naast de officiële training ook een hoog niveau van muziek / formele voorbereiding, te vergelijken met Regimental-bands. Dankzij deze specifiek een constante voorbereiding kan de band meegaan met elk type evenement waarin aanwezigheid vereist is. Om deze reden heeft de band, naast alle institutionele evenementen, ook deel kunnen nemen aan andere belangrijke internationale festivals. Met name:-Cinema Festival in Cannes (Frankrijk), 2005;-MuskParade (Duitsland), 2006;-46e Festival of Military Bands van de NAVO in Mons (België), juni 2006;-1e Alpe Adria Musik Parade (Oostenrijk en Slovenië), november 2007;-Openingsceremonie tijdens de 23e AESOR Europese Conventie in Triëst (Italië), mei 2008;-Tweede Wereldoorlog Gevallen in Afrika Herdenkingsceremonie in El-Alamein (Egypte), april 2009;-2nd Military Tattoo in Segovia (Spanje), september 2009;-70e verjaardag van El-Alamein Battle (Egypte),september 2012;-Speciaal evenement voor de Italiaanse emigranten in België in Chevetogne (België), september 2013;-bij gelegenheid de Nationale Bersaglieri-rally in Rimini (Italië) in 2015 en in Pescara (Italië) in 2017, is de Fanfara-band gekozen als ereband als vertegenwoordiger voor Noord-Italië;-Viering voor het Nationaal Historisch Evenement “Breccia di Porta Pia” in Rome (Italië), 17/18 september2016, met concert in Campidoglio;-op 2018, 2/3/4 november zal de band deelnemen aan de “Berlin Tattoo 2018 (Duitsland). Bersaglieri en patriottische muziekstukken, exclusief gespeeld met koperblazers, componeren voornamelijk bandrepertoire. Deze keuze leidt tot een zekere moeilijkheid bij het uitvoeren en arrangeren van andere soorten muziekstukken, maar het respecteert op de beste manier het verhaal en de pure traditie van Bersaglieri. Verschillende militaire en historische muziekstukken worden ook door alle muzikanten gezongen. Daarnaast worden er weinig nummers opgenomen door de Opera, door folk, nationale en internationale popmuziek.

Bersagliere San Dona di Piava
Bersagliere San Dona di Piava

Beste Taptoeliefhebber,

Het bestuur van de Internationale Taptoe België heeft de spijtige beslissing moeten nemen om de editie 2022 te LOMMEL te schrappen. De pandemie de afgelopen 2 jaar heeft er flink ingehakt waardoor de ticketverkoop erg is
teruggevallen. Tevens hebben enkele belangrijke sponsors zich teruggetrokken en kunnen we de editie te Lommel niet meer naar behoren organiseren.

De tickethouders ontvangen allemaal persoonlijk een email van ons.

Voor meer informatie kan u telefonisch terecht op het nummer +32 (0)470 08 79 29 (op
werkdagen tussen 10:00 en 18:00) of via mail op helpdesk@taptoebelgie.be.

Het Taptoe-team

=================ENGLISH======================

Dear visitor,

The Board of the International Tattoo Belgium had to take the regrettable decision to cancel the edition 2022 in Lommel.
The pandemic over the past 2 years has severely affected the ticket sales. Also, some important sponsors have withdrawn and we can no longer properly organize the edition in Lommel.

All the ticket owners will be informed by mail personally.
For more information you can contact +32 (0)470 08 79 29 (on workdays between 10:00 and
18:00) or send a mail to helpdesk@taptoebelgie.be.

The Taptoe-team