De kracht van ons evenement zit in de grote verscheidenheid aan bands die wij elk jaar samenbrengen. De ervaring van een scala aan kleuren en smaken uit verschillende culturen maakt de Internationale Taptoe Belgie uniek. We werken elk jaar erg hard om de beste bands van over de hele wereld bijeen te brengen en u te voorzien van een fantastische ervaring. Hier vindt u een kleine collectie van de bands en artiesten die wij de afgelopen jaren met veel trots hebben mogen ontvangen.

koninklijke muziekkapel van de lokale politie Antwerpen (KMLPA)​

ANTWERPEN, BELGIE

De Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen werd opgericht in 1901 en viert dus dit jaar haar 117de verjaardag.

Het orkest verzorgde vele succesvolle taptoes en concerten in Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Italië, Denemarken en Hongarije. Vijf weken geleden namen ze deel aan de taptoe van Brussel, de week daarop traden ze aan op de taptoe van Antwerpen en vanavond zijn ze te gast in Oostende.

Naast optredens op diverse plechtigheden in binnen- en buitenland, brengt de muziekkapel jaarlijks haar “Lenteconcert” en het traditionele “Kerstconcert”.

Het orkest is volledig samengesteld uit amateurmuzikanten die het musiceren als hobby beoefenen in hun vrije tijd. Naast het muziekspelen komt daarbij ook nog het instuderen van de bijhorende choreografieën.

Het is echter dankzij de inzet en de discipline van de muzikanten, dat de “Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen” een ‘allround’-muziekkorps is, dat zowel concerten als buitenoptredens verzorgt, zodat zij momenteel kan bestempeld worden als een ambassadeur van de Politie in het algemeen en van de Stad Antwerpen in het bijzonder.

De muziekkapel staat onder de leiding van kapelmeester Pieter Nieva en tamboer-majoor Patrick Callenaere.

Beste Taptoeliefhebber,

Het bestuur van de Internationale Taptoe België heeft de spijtige beslissing moeten nemen om de editie 2022 te LOMMEL te schrappen. De pandemie de afgelopen 2 jaar heeft er flink ingehakt waardoor de ticketverkoop erg is
teruggevallen. Tevens hebben enkele belangrijke sponsors zich teruggetrokken en kunnen we de editie te Lommel niet meer naar behoren organiseren.

De tickethouders ontvangen allemaal persoonlijk een email van ons.

Voor meer informatie kan u telefonisch terecht op het nummer +32 (0)470 08 79 29 (op
werkdagen tussen 10:00 en 18:00) of via mail op helpdesk@taptoebelgie.be.

Het Taptoe-team

=================ENGLISH======================

Dear visitor,

The Board of the International Tattoo Belgium had to take the regrettable decision to cancel the edition 2022 in Lommel.
The pandemic over the past 2 years has severely affected the ticket sales. Also, some important sponsors have withdrawn and we can no longer properly organize the edition in Lommel.

All the ticket owners will be informed by mail personally.
For more information you can contact +32 (0)470 08 79 29 (on workdays between 10:00 and
18:00) or send a mail to helpdesk@taptoebelgie.be.

The Taptoe-team