De kracht van ons evenement zit in de grote verscheidenheid aan bands die wij elk jaar samenbrengen. De ervaring van een scala aan kleuren en smaken uit verschillende culturen maakt de Internationale Taptoe Belgie uniek. We werken elk jaar erg hard om de beste bands van over de hele wereld bijeen te brengen en u te voorzien van een fantastische ervaring. Hier vindt u een kleine collectie van de bands en artiesten die wij de afgelopen jaren met veel trots hebben mogen ontvangen.

Showkorps Willen is Kunnen (WIK)

België

Showkorps “Willen is Kunnen” Behoeft weinig inleiding. Ooit ontstaan als drumband die de optochten van turners en turnsters muzikaal kleur gaf is het uitgegroeid tot een gevestigde waarde op het Europese toneel. Met een repertoire dat een waaier van muzikale genres combineert treedt het korps jaarlijks een twintigtal keer op in binnen-en buitenland. Naast het toegankelijke en entertainend paraderepertoire werkt het korps ook hard aan een showproductie die ze jaarlijks naar talrijke taptoevelden brengen en op het competitieveld. Met succes, want Showkorps WIK is de huidige nationale kampioen ‘Show’ in de hoogste divisie. De muziek van Camille Saint-Saëns staat centraal in de productie ‘Déja Vu’. In de twee eerste ‘movements’ staan herkenbare melodieën centraal die als een cascade elkaar opvolgen. Maar het derde deel, ‘Dans Macabre’, zet het technisch vernuft in de verf. Geenenkel moment valt het stil en afwisselend is er op het veld steeds opvallends te zien. Met ‘Sound of Silence’ erna kondigt zich het einde aan. Eerst beheerst, harmonieus, in eentweede herhaling daverend krachtig om via een fraai stukje arrangeerwerk van onze eigenste Brecht Lingier en Maarten Decruyenaere naadloos over te gaan naar Danse Bacchanale die de hele show met een flitsend muzikaal einde afsluit. De muzikale leiding is in handen van dirigent Kurt Craeye en Heidi Declercq, de show productie staat onder instructie van Wim Vanmaeckelberghe

Showband Willen is Kunnen (WIK)
Showband Willen is Kunnen (WIK)

Beste Taptoeliefhebber,

Het bestuur van de Internationale Taptoe België heeft de spijtige beslissing moeten nemen om de editie 2022 te LOMMEL te schrappen. De pandemie de afgelopen 2 jaar heeft er flink ingehakt waardoor de ticketverkoop erg is
teruggevallen. Tevens hebben enkele belangrijke sponsors zich teruggetrokken en kunnen we de editie te Lommel niet meer naar behoren organiseren.

De tickethouders ontvangen allemaal persoonlijk een email van ons.

Voor meer informatie kan u telefonisch terecht op het nummer +32 (0)470 08 79 29 (op
werkdagen tussen 10:00 en 18:00) of via mail op helpdesk@taptoebelgie.be.

Het Taptoe-team

=================ENGLISH======================

Dear visitor,

The Board of the International Tattoo Belgium had to take the regrettable decision to cancel the edition 2022 in Lommel.
The pandemic over the past 2 years has severely affected the ticket sales. Also, some important sponsors have withdrawn and we can no longer properly organize the edition in Lommel.

All the ticket owners will be informed by mail personally.
For more information you can contact +32 (0)470 08 79 29 (on workdays between 10:00 and
18:00) or send a mail to helpdesk@taptoebelgie.be.

The Taptoe-team